MARGRÉ & CO

Main menu: Forside | Margré & Sydafrika | Vinrejse | Vinprogram | Fotos | Kontakt | Links

VIN- & GASTRONOMISK REJSE TIL CAPE TOWN OG WINELANDS

SYDAFRIKA

 

 

I SELSKAB MED VINSKRIBENT KARSTEN RIIS LAURSEN

 

 

VI BESØGER SYDAFRIKAS BEDSTE VINGÅRDE

 

- og møder verdens bedste winemaker anno 2017: Abrie Beeslar

 

 

03. november til 12. november 2019 - 10 DAGE

 

 

MARGRÉ & CO tilrettelægger hvert år én specialrejse for et begrænset antal vinkendere og vinnydere til et af verdens smukkeste vinområder: Cape Winelands i Sydafrika. I år er det 19. gang.

 

Udsøgte vine, udsøgt mad, udsøgte oplevelser.

Rejsen vil ikke blot give deltagerne herlige vinoplevelser, men også et omfattende indtryk af landet Sydafrika og Cape Town, der af mange opfattes som en af verdens smukkeste storbyer. Hovedparten af turen tilbringes i landets ældste vinområde: Constantia og i Cape Winelands – Sydafrikas berømte vinregion. Vi gør også en afstikker til Hemel en Aarde Valley og Walker Bay.

 

 

De 12 vingårde vi besøger:

Klein Constantia i Constantia
Buitenverwachting i Constantia
Cape Point Vineyard
Hamilton Russell i Walker Bay

Neetlingshof i Stellenbosch
Kanonkop i Stellenbosch

Neil Ellis i Stellenbosch
Ken Forrester i Stellenbosch
La Motte i Franschhoek

J. C. le Roux i Stellenbosch

Nederburg i Paarl

Fairview i Paarl

 

 

Gastronomi i absolut særklasse.

Det sydafrikanske køkken er berømmet og elsket. Kulinarisk venter der virkelig store oplevelser. De fleste dage arrangeres vinsmagningerne med lunch på vingårdenes udsøgte restauranter, ellers som picnics under det grønne løv.

 

Særdeles spændende oplevelser.

Andre store oplevelser: Taffelbjerget, Victoria and Alfred Waterfront samt Green Market Square i Cape Town, pingviner i Simonstown, udflugt til Cape of Good Hope. Afrikaans Taal Monument i Paarl samt hvalkig i den berømte badeby Hermanus.

 

Alt er inkl. næsten

Vi skal bo på et virkelig godt hotel i Cape Town, nemlig "Townhouse Hotel"**** samt på det historiske: "Eendracht Hotel" ude i Stellenbosch / Winelands.

Dansk rejseleder/vinekspert er med hele vejen. Lokalt kører vi rundt i en moderne tourbus, alle entreer er betalt, det samme er alle vinsmagninger og lunches.

 

UNITAS REJSER , Rejsegarantifondsnummer 128

UNITAS REJSER, CVR 26543866, et af Danmarks mest solide rejsebureauer, er turens tekniske arrangør. Dette borger for kvalitet og sikkerhed, hvis der uventet skulle opstå problemer. Udover den lovpligtige rejsegarantiforsikring i Rejsegarantifonden er der tegnet en særskilt forsikring der dækker erstatning ved aflyste feriedage (for eks. på grund af en arbejdsmarkedskonflikt eller klimamæssige forhindringer)

____________________________________________________________________________________________

 

PROGRAM:

 

1. dag, søndag: Afrejse fra Danmark.

Afrejse fra Kastrup, Danmark den 3. november 2019 om eftermiddagen og via europæisk centrallufthavn direkte til Sydafrika med ankomst til Cape Town den 4. november om formiddagen.

____________________________________________________________________________________________

 

 

2. dag, mandag: Cape Town

Fra lufthavnen kører vi til vort dejlige hotel: ”Townhouse” ****, der er beliggende centralt i Cape Town, i gåafstand af den historiske Company Garden, Parlamentet, St. Georges Mall og Victoria and Alfred Waterfront. Velkomstlunch i hotellets restaurant.

 

Cape Towns Waterfront med Taffelbjerget i baggrunden

 

Efter lunch begiver vi os ud på en lystvandring gennem den gamle bydel. Vi besøger først den smukke ”Company Garden” og senere bl.a. det etniske marked på ”Green Market Square” med den lille smukke rokokobygning: ”The Old Town House”, der rummer mesterværker af bl.a. Frans Hals og Rembrandt.

Senere på eftermiddagen kører vi op til Cape Towns verdenskendte vartegn: ”Taffelbjerget”. Halvvejs oppe ad bjerget kan man, mod at løse billet, på klare og vindstille dage tage en lift op til topplateauet, hvorfra der er en vid udsigt over byen, havnen, fangeøen Robben Island og Cape Peninsula.

Sidst på eftermiddagen går turen til ”Victoria and Alfred Waterfront”, Cape Towns berømte indkøbs- og forlystelsesområde; et meget spændende sted med en særlig attraktion for vinconnaisseurs, idet det er her vi finder den kendte ”Vaughan Johnsons” meget velassorterede vinbutik.

___________________________________________________________________________________________

 

 

3. dag, tirsdag: Klein Constantia, Buitenverwachting og Kirstenbosch

Først på formiddagen kører vi til vindistriktet: Constantia Winelands, hvor vi skal besøge den verdenskendte vingård: ”Klein Constantia” og bl.a. smage på stedets berømte vin: Vin de Constance.

 Denne aromatiske og koncentrerede dessertvin er fremstillet af Muscatdruer. Dens ry er aldrig overgået af nogen anden vin fra Den Nye Vinverden og i 1700-tallet havde den mere prestige, flere kongelige tilhængere og hentede højere priser end de mest berømte europæiske vine. Napoleon bestilte endda vinen til sit eksil på øen St. Helena.

 

Buitenverwachting

Vingården: Buitenverwachting

      Vi kører videre til den næste af Constantias klassiske vingårde: ”Buitenverwachting”. Smagsprøver af de elegante vine drikkes her i forbindelse med en aldeles udsøgt lunch.

 

Midt på eftermiddagen kører vi tilbage til Cape Town til individuelle fornøjelser resten af dagen. Bussen passerer på vejen "Kirstenbosch Botanical Garden", der ligger ualmindelig pittoresk for foden af Taffelbjerget. Haven betragtes som en af de smukkeste botaniske haver i verden, og antallet af arter fra alle områder i Sydafrika er enestående. Særlig berømt er beplantningen med den sydafrikanske nationalblomst: "Protea". De, der måtte være interesserede i landets eksotiske flora, kan vælge at blive sat her. Haven er åben til kl. 19.

_________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

4. dag, onsdag: Kap Det Gode Håb og Cape Peninsula + eksotiske dyr, bl. a. pingviner.

Vi forlader Cape Town fra morgenstunden og kører sydpå mod Cape Peninsula. Vort endemål er ”Kap Det Gode Håb” (Cape of Good Hope).

 

Kap Det Gode Håb / Cape of Good Hope

 

Turen går gennem smukke landskaber, hvor vi uafladeligt støder på Sydafrikas nationalblomst: ”Proteaen”, der netop på denne årstid er i fuldt flor. Undervejs gør vi holdt ved ”Cape Point Vineyard” og smager på deres fremragende vine som suppleres af et utraditionelt luncharrangement. Vi skal også et smut indenom ”Boulders Nationalpark”, hvor én af verdens få pingvinkolonier udenfor Antarktis findes.

Så venter ”Cape of Good Hope”. Her vandrer vi op til fyrtårnet på Cape Point, hvorfra der er en vid udsigt over Atlanterhavet og ”False Bay”. Man kan også, for en beskeden betaling, blive fragtet op til udsigtspunktet med en funiculaire. Ved skiltet, der markerer Cape of Good Hope, tages det obligate gruppebillede.

____________________________________________________________________________________________

 

 

5. dag, torsdag: Hamilton Russell, hvaler, Franschhoek og Stellenbosch

Vi kører ad den smukke kystrute langs False Bay til Walker Bay regionens hovedby: ”Hermanus”. Her skal vi besøge områdets absolut førende vingård: ”Hamilton Russell Vineyard”, der ligger lige uden for Hermanus.

 

Hamilton Russel Vineyard

De specielle klimaforhold i området, blandt andet de kølige vinde fra Atlanterhavet, bevirker en langsom modning af druerne, hvilket giver spændende smagskvaliteter.

 

Southern Right Whale i parringsleg

På klipperne ved Hermanus findes nogle af verdens bedste udsigtspunkter for iagttagelse af hvaler. De kæmpestore ”Southern Right Whales” søger i perioden september til december ind i Walker Bay for at parre sig. Hvalkig i Walker Bay er karakteriseret som en femstjernet attraktion.

Turen fortsætter herefter mod Sydafrikas ældste vinby: ”Stellenbosch”, der blev grundlagt så tidligt som i året 1679 af Kaap koloniens navnkundige guvernør: Simon van der Stel, som navngav byen efter sig selv. Stellenbosch = Stels skov.

Vi kører direkte til vort nye logi: "Eendracht Hotel" , der ligger lige i hjertet af den gamle bydel i Stellenbosch omgivet af smukke århundredgamle "Dutch Colonial Style" huse og byens bedste restauranter. Eendracht er nøjagtig det lille hotel med charme og stil, man håber at komme til på rejsen. "A home away from home"

___________________________________________________________________________________________

 

6. dag, fredag: J. C. le Roux og La Motte i Franschhoek

J. C. le Roux er Sydafrikas førende ”boblevin” gård. Domicilet ligger i den naturskønne Devon Valley i udkanten af Stellenbosch. Dens historie går helt tilbage til 1704, hvor franskmanden Jean le Roux flygtede til Sydafrika fra krig og ufred i hjemlandet. Han etablerede sig som traditionel vinbonde i Stellenbosch området og således fortsatte driften det næste par hundrede år. I 1981 besluttede nye ejere, at man ville specialisere sig i produktionen af vine efter ”Cape Classique Methode” (vine a la Champagne). De dygtige folk har haft så meget held med den nye strategi, at J. C. le Roux i dag konkurrerer med de bedste europæiske boblevine såvel på kvalitet som velsmag.

 

 

Vinkælderen på La Motte

 "La Motte" - er en af de ældste vingårde i Franschhoek. Pierre Joubert etablerede vingården i 1709, og han gav den navn efter sin hjemstavn i Frankrig. I 1970 overtog Dr. Anton Rupert La Motte, der på det tidspunkt var stærkt forfalden. Efter en omfattende restaurering og nytilplantning fremstår La Motte i dag som en af Sydafrikas smukkeste vingårde, hvor der fremstilles højt estimerede vine. Den nuværende ejer: Hannelie Koegelenberg er datter af Anton Rupert. Hannelie var i sin tid en af Sydafrikas bedste operasangere. Siden har hun dyrket sin store interesse for moderne kunst. En af Sydafrikas bedste samlinger af nutidskunst kan ses på La Mottes kunstmuseum og i smagelokalet. Et fantastisk sted, hvor de udsøgte vine matcher det overvældende indtryk, man får ved ankomsten.

Efter en skøn frokost vil der være lejlighed til at besøge kunstmuseet eller til shopping.

__________________________________________________________________________________________

 

7. dag, lørdag: Neil Ellis og Neethlingshof

Efter den glimrende morgenbuffet skal vi afsted på en kort tur. Vi skal besøge den kendte winemaker: Neil Ellis´vingård, der netop er flyttet til nye og smukke omgivelser ved foden af Heelshoogte bjerget.

Neil Ellis har nu optaget sin søn som assistent. Warren Ellis har en mastergrad fra University of Stellenbosch, og de gode vine vil måske blive endnu bedre. Det er sydafrikanske vine med fransk esprit.

 

 

"Neethlingshof", der præsenteres  med denne smukke tekst: "Neethlingshof er et sted af sjælden skønhed, hvor mennesker og natur forenes i en fælles bestræbelse på at producere ædle rød- og hvidvine af højeste kvalitet". En avenue med Stonepine træer leder op til en af Sydafrikas ældste vingårde, grundlagt så tidligt som i 1705. Vinsmagningen og senere en udsøgt frokost indtages i restauranten: "Lord Neethlingshof" i den klassiske hovedbygning.

________________________________________________________________________________

 

8. dag, søndag: Fairview, Nederburg og Afrikaanse Taal Monument.

Vi ska på en rigtig hyggelig søndagsudflugt til et par interessante vingårde i omegnen af Paarl samt besøge noget så mærkeligt som et kæmpemonument skabt til ære for et af Sydafrikas 11 officielle sprog: Afrikaans.

 

Første besøg gælder vingården: "Fairview", - en af Sydafrikas kendeste vingårde. Deres vartegn er det berømte "Gedetårn". I og omkring tårnet lever en større gedeflok. På grundlag af gedernes mælk produceres oste af høj kvalitet. Se frem til "The Beryl Back Master Tasting" , hvor der i smukke lokaler serveres prøver af de forskellige spændende oste sammen med de ædle dråber.

 

Vores andet besøg finder sted på den, også i Danmark velkendte vingård: "Nederburg". Besøget omfatter både en smagning, en tur gennem de vældige vinkældre samt en herlig søndagsfrokost.

 

Afrikaanse Taal Monument i Paarl

På hjemvejen til hotellet kører vi til et usædvanligt kæmpemonument (60 m. højt): ”Afrikaanse Taal Monument”, hvorfra der er en vid udsigt over Paarl og dalen ud til bjergene i det fjerne. Der er en interessant historie bag monumentet, og den vil Karsten fortælle på stedet.

___________________________________________________________________________________________

 

9. dag, mandag: Kanonkop og Ken Forrester Wines.

Dagens første besøg foregår på en af Sydafrikas ypperste vingårde: ”Kanonkop” (Kanonbakken). Vingårdens "Pinotage" er en model for druen og deres Cabernet Sauvignon "Paul Sauer" kan måle sig med de bedste fra Pauillac. Den humørfyldte Johann Krige er ejer  af Kanonkop og det gode team føres an af winemaker Abrie Beeslaar, som ikke mindre end 3 gange har vundet prisen som "World's best winemaker of the year",

senest anno 2017. Se gerne appendiks s. 9

 

Vinsmagningen forestås af enten ejeren: Mr. Johann Krige eller af wine-makeren: Mr. Abrie Beeslaar.

 

Dagens anden vinsmagning finder sted hos Ken Forrester Wines i Stellenbosch. Ejeren: Ken Forrester købte farmen i 1993 med det fortsæt at udvikle Chenin Blanc druen til perfektion, hvilket er lykkedes til overmål. Hans Cheninn Blanc vine regnes for at være blandt de bedste i verden. Besøget afsluttes med en udsøgt frokost i vingårdens restaurant.

Hen på eftermiddagen kører vi til Cape Town International Airport - og så går det hjemad mod gamle Danmark

__________________________________________________________________________________________

 

10. dag, tirsdag

Der flyves gennem natten. Vi forventer at ankomme til Københavns Lufthavn sidst på formiddagen.

__________________________________________________________________________________________

 

 

SÆRLIGE BEMÆRKNINGER:

 

 

Malariafrit område.

Vi gør opmærksom på, at Cape Regionen er et malaria frit område. Der kræves derfor ingen forebyggende medicin mod sygdommen. Vi anbefaler dog, at man undersøger sine vaccinationer m. h. t. stivkrampe og difteri.

 

VIGTIGT! FORSIKRINGER

Vi gør opmærksom på, at det blå sygesikringsbevis ikke gælder i Sydafrika. Der SKAL være tegnet en særskilt sygerejseforsikring.

OBS! Rigtig mange er nu om dage dækket ind via for eks. en familieforsikring, Master Card Gold, årsrejseforsikring o. lign. Kontakt derfor dit forsikringsselskab eller din bank for nærmere information. Spørg særskilt om forsikringen også dækker ved afbud til rejsen, for eks. på grund af sygdom.

 

Priser og betingelser.

Rejsens pris ved indlogering i delt dobbeltværelse: 20.500 kr.

Tillæg for enkeltværelse: 2.950 kr.

Afbestillingsforsikring (6 % af 20.500 kr.): 1.230 kr.

 

Rejsens pris inkluderer følgende:

Flyrejse fra Danmark til Cape Town og retur

Alle lufthavnsskatter og afgifter, herunder bidrag til rejsegarantifonden

Indkvartering på Townhouse Hotel i Cape Town og Eendracht Hotel i Stellenbosch

½ pension (morgenmad og lunch) alle dage

 Udflugtstransport i moderne bus med aircondition

Alle entreer, arrangementer, vinsmagninger og udflugter, der er nævnt i programmet

Udførlig materialemappe

Dansk rejseleder på hele turen: Karsten Riis

 

Rejsens pris inkluderer ikke:

Drikkevarer til måltiderne

Drikkepenge

Forsikringer

Ting til eget personligt forbrug

 

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

 

'_________________________________________________________________________________

 

 

 

                                                                                                        APPENDIKS

 

Abrie Beeslaar, cellarmaster at Kanonkop.

World’s Best Winemaker of the Year, 2017

South Africa produced the world’s best winemaker of 2017. Abrie Beeslaar, cellarmaster at Kanonkop, South Africa’s renowned wine estate in Stellenbosch, has just been crowned as the International Winemaker of the Year during the International Wine and Spirit Competition (IWSC) gala award ceremony in London.
Beeslaar also won the title in 2008
and 2015. The IWSC is the world’s leading wine and spirits competition, with more than 5 500 products entered annually by some 50 countries.
Apart from the trophy for International Winemaker of the Year, Kanonkop was also named the South African Producer of the Year at this year’s IWSC event, as well as the winner of the trophy for Best Pinotage for the Kanonkop Pinotage 2012.
“I was quite gutted by the Springboks’ failure to win this year’s Rugby World Cup, so to be able to restore some respect for South Africa, albeit on the international wine scene, helped to mend the wounds somewhat,” Beeslaar commented from London.
“To be named the world’s winemaker of the year for the second time is something you never expect or hardly contemplate in your wildest dreams, so the award hasn’t really sunk in yet.”
“I do know that the success can be attributed to the whole team that works in Kanonkop’s cellar and vineyards, as well as the people who ensure that our wines receive international attention. Nothing would be possible, however, without the nature Kanonkop has been blessed with. It is the soil types, aspect, and climate that give me outstanding grapes with which to make wine.”
Beeslaar added that he sees the award as recognition of South Africa’s potential to be rated as one of the world’s premier wine countries.
“Despite a wine industry with a history that stretches back to 1659 and the quality of our wines, South Africa struggles to maintain an image of premium quality in the international marketplace,” said Beeslaar. “Therefore accolades such as this one from the International Wine and Spirit Competition is particularly significant, as it shows the world that as far as quality and identity go, our country’s wines can compete with, and even trump, the best from France, Italy, Australia and the US.”

 

_________________________________________________________________________________

 

 

Tilmeldingsseddel

 

MARGRÉ & CO

Marselisborg Alle 30 C – 8000 Århus C

Tel. +45 60 66 99 84

E-mail: info@margre.dk

 

Tilmelding til

VINREJSEN TIL CAPE TOWN OG WINELANDS

i perioden fra 03.11.19 til 12.11.19

 

Tilmeldingsseddelen sendes pr. e-mail eller brevpost til MARGRE & CO på ovenstående adresse.

_________________________________________________________________

 

Fulde navn (e) iflg. pas: _____________________________________________  

 

Gade og nr.______________________________________________________

 

  Postnr.____________By___________________________________________

 

Telefon nr.__________________ E-mail__________________________

 

Logiform:   Dobbeltværelse______ Enkeltværelse_______  (+ 2.950 kr.)

 

Afbestillingsforsikring (frivillig), 1.230 kr. Ja________ Nej________

 

Depositum: 3.000 kr. per person (+ evt. afbestillingsforsikring, 1.230 kr.)

 

Betaling af depositum.

UNITAS REJSER sender umiddelbart efter modtagelsen af tilmeldingsseddelen

en faktura på beløbet til omg. indbetaling.

 

 

Dato:______________

 

Underskrift:_______________________________